Firar nyår i grannlandet

Idag börjar min resa mot Sverige, Göteborg. Vi kommer åka dit med bil så kommer bli en massa bilåkas och mycket roligt att se på vägen förhoppningsvis. Min nya 7D kamera följer med så kan redan säga att ni kommer bli full bombaderad med bilder då jag kommer hem igen om ett par dagar. Nu är ipoden full med ny musik, några bra filmer ner packat som man kan kolla på i bilen och kameran full laddad. Ha det fint vart ni än befinner er och ett riktigt gott nytt år på er alla ♥

Mina julklappar



Här är en video på lite saker jag fått i julklapp. Förutom de saker som visas i videon har jag också fått: Canon EOS 7d kamera (som jag filmar videoklippet med), påslakan, ny matta, porslin, kläder och lite pengar. :)

Med en ny kamera i handen

Efter den här julhelgen är jag en kamera rikare, närmare sagt en canon eos 7D. Jag hade en underbar julafton hemma tillsammans med familjen + min farmor och senare på kvällen drack vi glögg tillsammans med fasters familj. Snart, när jag har lärt mej lite mera om min kamera skall jag fotografera allt jag fått i julklapp och uppdatera er här sedan med massvis av bilder. Nu väntar jag på min mormor och morfar och sedan blir det julmat igen ♥
 

En grön julafton

Skulle man vilja göra julafton ännu roligare i år så skulle man kunna ställa igång med att klippa gräset, så grönt har vi fortfarande och det är dagen före julafton. Idag har jag delat ut alla klappar och önskat alla en riktigt god jul, varit på kalas i Ekenäs och har även hunnit med lite kusinbus, wii-spelas och pusskalas på det. Nu är det bara att vänta på morgondagen, julbastu, julkyrkan, julmat och paketöppning på kvällen. Först skall jag försöka hitta min julfiilis genom lite julmusik och äta choklad, GOD JUL ♥

Brunett

Har just suttit 3 timmar i frissan och resultatet blev lite annat än vad jag hade tänkt mej, ljusbrunt var det jag menade men kom hem med mörkbrunt men är jätte jätte nöjd ändå! Skall nog dra ut med kameran imorgon eller någon annan dag och fotografera lite porträtt bilder så ni får kolla mera, nu är det redan mörkt ute och jag skall bara mysa hemma med familjen hela kvällen :) Tre dagar till jul, längtar ♥

Changes

Jag har varit blond så länge jag kan minnas och kommer alltid att vara det oberoende hur mycket jag än ändrar på hårfärgen eller inte, en gång blond alltid blond! Om tre dagar tar jag ett stort steg och går till frisören och ändrar hårfärgen till brun, ljusbrun till en början och får se hur länge jag kommer trivas med det... :) Andra förändringar just nu är att idag hade jag min sista skoldag på 3 månader, imorgon far jag ut på min första praktik på åldringshem och har aldrig varit nervösare och mer osäkrare som nu. Nog med det så är bilskolan igång på allvar och jag har redan suttit på 6 teoritimmar, nu inväntar jag min första körlektion som dyker upp vilken dag som helst. Nu skall jag äta pepparkakor, försöka bota nervositeten och kolla favorit serien på tv. Önska mej lycka till imorgon på min första dag på åldringshem! 

Lördags mys

Sitter och värmer mej framför brasan i vardagsrummet efter att ha kört skoter i några minusgrader av och an till stan idag. Tidigare idag träffade jag födelsedagsbarnet Linda i stan för att gå på café med henne, vi valde Café Regatta och åt en jätte god bakelse och pratade en massa skvaller. Nu är jag hemma igen efter att ha varit hela dagen i stan. Imorgon är det storstaden Åbo som står på schemat, dit skall jag åka med min mamma, syster, Markus och Farmor. Kommer bli hur bra som helst :)
 

Dom senaste dagarna...

Onsdag idag med datumet 11.12.13. Har just överlevt tre långa skoldagar från 8.30-16 med vård och omsorgsarbete hela tiden. Har skrivit tre prov på en dag och alla godkända, har sovit bort några lektioner och rasterna och kvällarna då jag kommit hem, snacka om att vara helt slutkörd. Nu är det endast sju skoldagar kvar innan jag far ut på praktik och kommer tillbaka till skolan först i April. Morgon dagens schema är fullbokad, först skola 8.30-14.15 sen fort fort hem och klockan 16 skall jag befinna mej i bilskolan på min första teoritimme. Nu skall jag planera helgen och tagga mej för ännu två skoldagar denna vecka... :)

Min Tysklands resa

Jag bodde på sjätte våningen i ett jätte fint och stort hotell som hade den godaste hotellfrukosten som jag någonsin har ätit. Var inte så mycket på hotellet annat än att jag bara sov där annars gick jag från morgon till kväll ute på gatorna i Berlin.
Det fanns stora julmarknader bakom varje knut man såg och det var helt otroligt fina, shit så mycket julsaker, tror jag aldrig har sett mera julit som där.
Vi hade jätte otur med vädret, det var snöstorm tre första dagarna och sista dagen regna det massor. Pågrund av stormen så hade de en massa byggnader stängda så lite tråkigt var det att inte kunna få uppleva fina utsikter och gå in i fina byggnader på grund av det. Så vi fick titta nerifrån på byggnaderna och fotografera på det viset istället. 
Tyskarna vet i alla fall vad ordet "pynta" betyder, har aldrig fått uppleva så mycket och så fina julbelysningar och julgranar i mina 17 snart 18 år som jag levt. Det fanns shoppingcenter överallt, på vissa ställen kunde det vara 6 stycken stora köpcenter efter varandra och alla var lika fint pyntade och julgranarna var mäktiga och stora. I fyra dagar har jag sprungit från köpcenter till köpcenter och från butiker till butiker och hem kom jag med en överfull kappsäck som största delen var fylld av choklad och resten julklappar och två par väskor och skor åt mej själv.
Hela söndagen gick åt att vara på flyfältet i Berlin. Vi checkade in och sedan var det bara att sitta någon timme och vänta på flyget som aldrig kom... Mitt tålamod sjönk väldigt snabbt och jag ville bara hem igen för var så slutkörd och mitt högra ben totalvägrade må bra efter mycket gåendes dom senaste dagarna. Tillslut kom flyget och landade i Helsingfors i gårkväll. Bland den finaste resan jag varit på och starkt rekomenderar Berlin den här tiden på året för dom som älskar julen lika mycket som jag :)
 
 

Hemma från Tyskland

Nu har jag landat på Helsingfors-Vanda flygfält efter fyra fantastiska dagar i Tyskland, Berlin. Trots att det har varit massor med fina sevärdheter stängda i Berlin pågrund av stormen så har jag ändå haft det så underbart. Finns ingen vackrare stad än Berlin kring jultiderna, allt var helt magiskt och kändes så overkligt. Snart faller ögonen fast och imorgon igen måndag och back to school. Imorgon kväll står det redigering och bildsortering på schemat, sen laddas det upp bilder här :)

Tyskland - Berlin

Kappsäcken står fortfarande i garderoben tom och kläderna finns på högar i min säng, sitter här och tömmer kameran och minneskorten tillika som jag laddar ner ny musik till min ipod. Imorgonbitti lyfter planet till Tyskland där jag skall spendera fyra dagar bland julmarknader, julshopping och familjemys. Kan inte förstå att dagen som jag längtat så otroligt länge på är nu äntligen här och har inte ett dugg resfeber ännu, hoppas den hinner komma ännu för det är den bästa känslan. Ses på söndag, nuu packa -->

Lilla jul

Fredag - Hade kort skoldag och städade och pyntade rummet då jag kom hem, på kvällen drog jag till min Kusin Fanny för att ha filmkväll med henne. Kollade på två jätte bra filmer och bara myste i hennes säng med massa gott. Landade hemma kring 23 tiden och fortsatte kolla på film hemma, blev en sen kväll/natt...
 
Lördag - Syster tvingade upp mej 12 tiden, hon verkligen mutade mej med flera saker för att jag skulle stiga upp från min varma sköna säng. Till slut kom jag upp och åkte till stan för att gå till några butiker och julmarknaden i Brankis. På kvällen käkade vi julmat hemma tillsammans med familjen + systers pojkvän, farmor kom hit senare och vi drack glögg och åt pepparkakor. Ännu efter midnatt satte jag på en film och somnade nångång efter det.
 
Söndag - Idag, blev väckt 12 tiden men låg lääänge länge kvar i sängen för orkade verkligen inte stiga upp, åt mat och sen fortsatte jag ligga i sängen för usch förkylningen har verkligen tagit över hela mej nu, hinner inte bli sjuk nu för om fyra dagar lyfter planet och styrs mot Tyskland. Nu skall jag hoppa in i min onepiece, ta fram alla provpapper och läsa läsa läsa. Imorgon ny vecka och endast tre skoldagar för mej, woppidoo :)

RSS 2.0