Helgen i bilder


Igår kväll (lördag) åkte jag och nästan hela min familj ut till Rosala för att hälsa på min mormor och morfar, där även min moster och hennes familj var. Gjorde inte så mycket mera igårkväll annat än att vi åt god mat, påskägg, kollade på bilder, pratade och så busade jag med mina kusiner. Idag däremot steg jag upp tidigare än vanligt, strax före klockan nio, då det redan var full fart på alla. Hela förmiddagen spendera vi vår tid utomhus, jag körde fyrhjuling med min fyraåriga kusin och med min äldre kusin som körde cross efter/före mej, var både i skogen och ute på isen och vädret var det bästa. Jag slutade dagen med god mat och sedan tog vi färjan hem och styrde bilen mot Hangö och nu är jag hemma och skall gå igenom lite bilder och sedan skall jag bädda ner mej i sängen och njuta av det lilla påsklovet som vi har kvar. Hoppas ni haft en lika härlig helg ♥

H O L I D A Y


Har nu påsklov från skolan och långfredagen firade jag i födelsedagens tecken, min pappa fyller nämligen år idag och vi har haft huset fullt med gäster hela dagen. Ätit en massa goda tårtor, fått en massa påskgodis och haft lite kusinbus på sidan om osv. Nu skall jag njuta av tystheten och kolla lite film påsken till ära om det inte händer något där ute. Glad påsk! 

Svarar på era fina frågor

1. Vad gillar du mest att fota?
- Jag gillar att fota allt, men mest framför allt någonting levande.
 
2. När fyller du år?
- Jag fyller 17 år den 8 Maj, jag är alltså född 1996.
 
3. Hur många länder har du varit till?
Finland (bor där), Sverige, Danmark, Turkiet, Spanien och Frankriket.
 
4. Hur länge har du bloggat?
- Började blogga då jag var 11 år så det här blir sjätte året som jag bloggar.
 
5. Varför valde du att studera till närvårdare?
- Närvårdare är ett yrke jag alltid drömt om, jag älskar barn och att umgås med människor. Och eftersom jag skulle vilja fortsätta studera vidare till Polis (så som det ser ut nu) så har jag massor till godo om jag först studerar till närvårdare.
 
6. Vad är det värsta du varit med om?
- Om jag skulle minnas så är det min operation jag var med om då jag endast bara var två dagar gammal. Näst efter det kommer tandläkaren, bland det värsta som finns.
 
7. Har du alltid bott i Finland? om inte, hur länge isåfall?
- Jaa, jag har alltid bott i Finland.
 
8. När började du få smått fotointresse?
- år 2008 fick jag min första kamera, en samsung kompakt kamera och det var nog då som jag blev allt mera intresserad utav fotografering, år 2011 fick jag min första systemkamera canon eos 1000d och intresset har bara vuxit mera under åren.
 
9. Vilka bloggar dras du till? (fotoblogg, inredning, mammablogg, livsstil)
- Det är lite olika, jag kan dras till vilken stil som helst egentligen. Men jag älskar att läsa fotobloggar, sedan har jag oxå fastnat för några mammabloggar som oxå är fotobloggar och som har otroligt fina foton. En absolut klar favorit är www.emmaspojkar.blogg.se, så himla fina bilder hon fotar ♥
 
10. Ska du göra nåt speciellt i sommar?
- Hade planerat sommarjobb men tackade just nej till ett och så som det ser ut nu så kommer jag att umgås mycket med mina vänner, hänga i Ekenäs, ha det roligt på kimitoön, köra massor med scooter och såklart kommer jag att jobba något smått vid sidan om.



11. Finns det någon person du saknar extra mycket?
- Finns massor av personer som jag saknar fast jag ser dem dagligen, men en jag alltid kommer att sakna är min gudfar som gick bort för några år sedan, världens finaste människa ♥
 
12. Har du något drömställe där du vill bo?
- Sverige är ett land som jag länge pratat om, har funderat på att flytta till Götebrog efter tre år och studera till Polis där. Varför jag väljer Sverige istället för att stanna kvar i Finland är för att nästan största delen av all undervisning går på finska här i Finalnd och jag klarar mej inte långt på den lilla finska som jag kan.
 
13. Om du fick byta kamera IDAG, vilken skulle du då byta dig till?
- Endera en canon eos 60D eller 7D. Svårt att säga vilken för båda är ju grymt bra. 
 
14. Har du alltid tyckt om ditt namn eller någon gång önskat att du hetat nåt annat?
- Jag gillar mitt namn Josefin. Det är inte så många som heter det så då är det ännu finare tycker jag och ingen säger just mitt riktiga namn, för jag har en massa smeknamn som jag lyssnar till, men visst hade det vart roligt om man själv fått välja sitt eget namn.
 
15. Vad har du för inredningsstil?
- Jag älskar att inreda, det är någonting som är helt otroligt roligt. I mitt rum har jag vita väggar och en liten rosa vägg, rosa gardiner är det oftast oxå och en liten rosa matta på golvet, jaa man kan säga att jag älskar rosa. En dag då jag kommer flytta hemifrån kommer jag att köra på vitt, vita möbler, väggar, golv osv. Med vitt kan man alltid köpa många olika färgklickar till hemmet sen, färggranna kuddar, gardiner osv.
 
16. Gillar du att studera till närvårdare?
- Att jag valde att studera till närvårdare är en av de bästa sakerna som hänt i mitt liv, det finns inte ord att förklara hur mycket jag älskar det. Känslan är helt underbar då man verkligen tycker om att gå till skolan och veta att om tre år/ eller snart numera två år är jag färdig utbildad till närvårdare. Det är helt underbart och man har en helt annan inställning till skolan när man gillar det.
 
17. Bästa vänner?
- Jag har många goda kompisar, men min absolut favorit flicka är michaela från Sibbo ♥
 
18. Hur får man bakgrunderna bli sådär suddiga, så som på bilden du har fotat?
- Jag har fotat bilden med mitt 75-300 mm objektiv, ett zoom objktiv som gör att det bara fokuserar på blomman som jag då har fotograferat på bilden, därför blir bakgrunden suddig, sedan redigerar jag bilderna alltid som oxå gör det att det blir bättre och så som man v ill ha det.
 
19. Vem är du i skolan? Typ coolingen, nörden, pluggisen, den blyga?
- Inget av dehär stämmer in på mej egentligen, kan inte säga att jag är coolingen för jag är verkligen inte cool och försöker inte leka det heller, och jag är allt annat än nörd, jag struntar typ i läxor orkar aldrig läsa ordentligt till prov och kan inget typ, haha. Pluggisen är väl samma sak som nörden ungefär så samma svar där med. Blyghet och jag då, japp det kan stämma in på mej ganska bra, kan bli väldigt blyg om det är nya saker som gäller men annars pratar jag hur mycket som helst.
 



20. Hur skall en kille vara för att du skall bli intresserad utav honom?
- Han skall vara omtänksam, hjälpsam, snäll, gullig mot en, visa att han verkligen bryr sig, ha humor, kunna skratta tillsammans, kunna prata om typ vad som helst och såklart så är han as gullig och snygg om han är allt det som jag nämnt här ovan.
 
21. Vad skall du göra efter att ha studerat klart till närvårdare?
- Har funderat på att hålla ett mellanår, eller fortsätta studera. Men det hinner änrda massor ännu! :)
 
22. Har du någonsin träffat en känd bloggare? Isåfall vem och var?
- Nej jag har aldrig någonsin träffat en känd bloggare, skulle vara grymt coolt att träffa någon.
 
23. Har du någon gång träffat på någon kändis/artist/skådespelerska?
- Ja det har jag, jag har träffat Molly Sandén, Måns Zelmerlöv, Jonas Altberg och någon annan är det väl ännu, men inte såna som är så himla kända. Sedan har jag träffat på en skådespelerska som är med i Andra Avenyn, hur coolt är inte det, åkte samma spårvagn som henne i Göteborg för några sommrar sedan och hon spelar Jossan i Andra Avenyn. Grymt häftigt :)
 
24. Vilket ämne gillar du mest i skolan och vilket gillar du minst?
- Jag gillar alla ämnen, hahha nej men jag har väl vissa favoriter och vissa som är mindre bra. Jag gillade första hjälp kursen som vi hade, och snart börjar ny period i skolan och då kommer det att komma många nya favoriter då vi kommer öva en massa med mediciner, sprutor och annat. Ämnen som är as tråkiga är engelska och matte.
 
25. Vad längtar du allra mest till?
- Jag längtar till kryssningen och Stockholm som jag skall till om dryga två veckor med min bästa kompis, sedan längtar jag till att få börja köra scooter, till min sjuttonde födelsedag, varmare tider och SOMMAREN! ♥
 
 
 
 
 
 

Fråga allt ni kommer på!



Lovade er en frågestund så här kommer den. Tycker ni alla som undrar något nu skall passa på att ställa en massa frågor här på bloggen, jag svarar på alla frågor jag får så jag önskar er alla lycka till och jag svarar på frågorna i sutet av denna vecka. :)

Converse naglar


Det här är en av de första gångerna i mitt liv som jag lackar ett par naglar, har aldrig kunnat ha målade naglar innan eftersom jag alltid har haft världens kortaste naglar och alltid bitit på dom. Men nu har jag tagit ett sådant beslut och tänker sluta bita på naglarna! Idén kom bara flygandes någon stans ifrån att jag kunde prova måla converse naglar, googlade runt lite och hittade rätt så snygga naglar med just sånthär mönster. Målade bara en nagel, tummen eftersom det såg allt för dumt ut om jag hade på alla. Vad tycker ni, rätt så snyggt för att vara första gången? :)

Jag som person några år tillbaka


Jag var någonting helt annat än vad jag är nu. Gjorde precis vad jag tyckte och ville, lyssnade typ aldrig på vad andra sa och jag hatade att gå i skolan, det var det värsta jag visste ungefär. Jag var säkert en av de mest envisaste personerna som fanns, jag befann mej ute 24/7, hängde med vännerna osv.


Efter att ha friidrotta i nio år, från 4år-13år så lämnade jag den bakom mej. Det var höjdhopp som var min grej och jag var/är nog fortfarande sjätte bäst i hela Finland i den åldersklassen som jag slog nytt rekord i. Efter året jag slutade friidrotta så var det innebandy som gällde, men det varade bara i ett år och sen dess har jag inte haft någon sport hobby. Min kondition vad på topp och jag orkade mycket mera förut men efter att jag lämnade friidrotten så har min kondition farit ner till noll och jag har ingen ork till knappt någonting, vilket är så himla synd. Men jag valde det själv och jag saknar inte precis tillbaka till friidrotten heller.


Varje sommar ända tills förra sommaren har jag hängt ute i Rosala, det har varit bland dom bästa sommrarna hittillis, men ingen sommar kommer att slå den som kommer nu. Där har jag hängt med släkten och vännerna, simmade mycket, körde fyrhjuling, åkte/körde båt, spelade kortspel sent in på natten, hängde varje kväll på TB i Rosala, var ute i byn varje dag med ett gäng vänner, åt säkert upp till 10 om inte flera glassar varje dag, fotat fina solnedgångar osv.

För att hålla er uppdaterade och när jag ändå inte kommer att hinna uppdatera er med något under helgen så fick det bli ett sånt här inlägg för omväxlingens skull. Tror jag aldrig har lagt upp något liknande tidigare heller. Skall så småningom oxå köra igång med en frågestund hade jag tänkt, där ni får ställa frågor som jag sedan svarar på i ett inlägg osv. Nu blir det fredagsmys och en dejt med sängen och andra avenyn.
 

Facts every week


- Om en dyga månad drar jag iväg på kryssning till stockholm med min bästavän.
- Jag har aldrig älskat skolan såhär mycket som jag gör nu.
- Jag har blivit vald till tutor (vänelev) åt nästa årets nybörjar elever i Ekenäs Axxell.
- Jag har aldrig hatat snön så här mycket som jag gör nu, försvinn!!
- Man kan säga att jag bor i Ekenäs, för jag är hemma i Hangö endast fyra timmar per dag + nätterna.
- Jag har fått sommarjobb i s-market men vet inte om jag skall tacka ja eller nej, jag hatade det jobbet men vill ha pengar.
- Jag älskar att bo i Hangö men allra helst vill jag flytta till Ekenäs, och på en gång.
- Jag har tappat intresset för fotograferingen, det är inte alls lika roligt mera som det var förut.
- Jag är beroende av att möblera om i mitt rum, jag kan göra det en gång i veckan om jag bara skulle ha tid.
- Jag har aldrig läst en hel kapitel bok, har alltid kommit på en bok till alla bokrecensioner som vi haft i skolan.
- Jag äger en Kymco dj 50s scooter, och den är finast!
- Bara snön smälter och man kan köra med scooter så tänker jag börja köra med scooter till Ekenäs.
- Mitt liv har förändrats till något helt annat under det senaste året och jag känner inte ibland igen mej själv, men jag har varit så jäkla lycklig så det är inget jag ångrar precis.

Vill även säga tack till alla era superfina kommentarer jag fått, värmer i hjärtat. Så roligt att se att så många gillar min blogg och vill att jag absolut inte får sluta blogga. Har funderat lite nu och som det ser ut nu så kommer jag att fortsätta uppdatera men inte lika ofta som innan, kommer att komma inlägg med bilder lite då och då, skall i alla fall försöka uppdatera med några inlägg varje vecka. Får se hur det går. puss :) 

Sluta blogga?


Bloggandet och uppdateringen blir bara sämre och sämre för varje dag som går och jag lider med den... Jag vill jätte gärna blogga och det är ett stort och kärt intresse som jag har, men att inte ha fotograferat på snart över en vecka och inte uppdaterat bloggen som jag gjort tidigare suger rejält. Mitt liv har förändrats till något helt annat under det senaste året då jag böt skola osv. Under veckorna är jag allt som allt hemma i Hangö fyra timmar per dag och den tiden spenderar jag åt skolan, läxor, prov och försöker umgås med min familj på sidan om, tiden är knapp och därför blir bloggandet som det blir, det står helt stilla på veckorna och på helgarna gör jag allt som jag inte hunnit göra på veckan. Skolan är skit jobbig för mej just nu, är mitt inne i den svåraste perioden och jag är helt slut på kvällarna då jag kommer hem och det har visat dåliga resultat i proven, jag älskar att gå i skolan, det är inte frågan om det men tiden är knapp så jag tänker lägga bloggen åt sidan nu och ta mej en djup funderare hur det blir i fortsättningen. Ni får jätte gärna säga er åsikt vad ni tycker med! :)

Längtar till sommaren


Längtar något så otroligt mycket till att bara kunna gå i fina sommarkläder och gå barfota på gräset.


Det finns inga ord att förklara hur mycket jag saknar att köra scooter, tjatar om det varje dag! Min fina baby ♥


Länngtar till varmt vatten, att få simma, att få åka båt och att bara få njuta av skärgårdslivet.
Längtar till sena sommarkvällar tillsammans med vännerna, familjen och släkten.
Finns bara ett ord som säger allt längtar till SOMMAREN!
 

Lördag



Lördag, hejsan. Igår köpte jag hårfärg och färgade mitt hår, bort med den fula utväxten. Så nu är håret fint en stund igen. Dom två nedersta bilderan är tagna tidigare i veckan i Ekenäs. Idag var det meningen att jag skulle åka till Ekenäs för att umgås med lite vänner där och fara på fest, men struntade i det och far på våren istället då man kan åka upp med scootern och komma och gå när man vill, så himla jobbigt att passa tåg och buss tidtabellerna. Nu idag istället tänker jag bara ta det lugnt, äta god mat och efterrätt och ha lite lördagsmys :)

Facts every week

Tänkte jag skulle köra med en sånhär grej att jag tar upp allmän fakta om mej själv en gång i veckan en tid framöver så får jag se hur det fungerar och vad ni gillar om det. Och tillika för att hålla bloggen ännu mera uppdaterad så kör jag igång med dethär.

- Att ha fått vara så här lycklig och glad det senaste året är en av de bästa sakerna jag varit med om i mitt liv.
- Jag kan vara den mest envisaste personen som finns.
- Att bara få stå framför kameran och posera och hålla på kan vara hur roligt som helst.
- Om jag inte hade valt att studera till närvårdare skulle jag inte vara den jag är idag.
- Jag är snart klar med mitt första år som närvårdare och det har varit det bästa året någonsin.
- Jag är totalt kär i allt som har med kläder, skor och väskor att göra med.
- Min största dröm är att bli polis och hoppas den dagen kommer efter att jag har studerat klart till närvårdare.
- När en person tittar sådär gulligt på en är det finaste jag vet.
- Att få vara i mina vänners närhet är det bästa som finns.
- Året 2013 kommer bli det bästa året någonsin.

Tisdag


Hej & hå. Här är det fullt upp och jag har egentligen inte tid att slänga in dethär inlägget men bara för att hålla er lite uppdaterade så tar jag fem minuters paus i från skolan och allt pluggande. Tisdag har vi idag och är mitt inne i den jobbigaste perioden i skolan, men om några veckor är allt som vanligt igen och jag kan sätta mera tid åt bloggen. Annars har det inte hänt något märkvärdigt under dessa två dagar som jag inte bloggat på, förutom att jag har bokat en resa, en kryssning till stockholm med en bra kompis från Sibbo som går i min klass. Dit kommer jag att åka den 19 April och är borta i några dagar och kommer bli riktigt kul med ett gäng sibbobor. Men mera om det då det närmar sig, nu väntar skolböckerna. Tjoohej

Summer outfits


Linne - Only | Jeansväst - Gran Canaria | Shorts - H&M | Solglasögon - H&M
 

Linne - H&M | Shorts - H&M
 

Linne - Only | Shorts - Only | Ring - Smyckesbutik (minns inte namnet)

Jag har tröttnat på snön allt för mycket, vi har haft snö sedan i slutet av oktober och den är fortfarande kvar med massor utav minusgrader. Så jag pigga upp dagen med lite fräscha sommarkläder. Någon annan som oxå vill ha sommar nu?

Storasyster Jarina


Fotograferar nästan aldrig andra människor eller porträtt bilder överlag. Oftast jag som står som modell åt min syster men idag fick hon stå som modell åt mej för omväxlingens skull. Ni som läst hennes blogg så vet att hon älskar klackskor och här har ni ett par av hennes alla hon äger och har. Kika gärna in på hennes fotoblogg , www.jarinafoto.blogg.se

En liten del utav mig


Ledig dag från skolan och fredag. Vädret är perkeft. Solen värmer. Snön smälter. Och jag är glad.
Vaknade tidigt idag eftersom jag inte kunde sova med min dumma förkylning som igen hittat hit. Har städat och fixat fint i hela huset hela morgonen eftersom vi får besök från Göteborg idag. Skall nu trippa iväg till farmor och äta världens godaste mat och njuta av det fina vädret. :) 

Vinter porträtt


Ni som följt med mej en längre tid här på bloggen och läst min gammla blogg osv. så har säkert sett dessa två bilder här ovan.
Idag har vi redan tisdag och veckorna går så himla fort så snart är helgen här igen, och för min del blir det en lång helg eftersom jag är ledig på fredag. Annars har veckan börjat väldigt segt och dåligt. Blev en alldeles för lång dag igår eftersom Hangövägen var avstängd i två timmar pga en stor olycka som hänt och där satt man i nästan en timme och köade. Annars har det väl rullat på som vanligt, nu blir det en varm dusch och sedan tagga morgondagen med tre timmar finska och en timme engelska. Återkommer med mera senare :)

Söndagen


Började söndagen med en skön och lång sovmorgon, vilket verkligen behövdes. Fortsatt dagen med att vara massor ute i det fina vintervädret som vi haft hela dagen.


Hängde kameran runt halsen och gick en liten promenad ner till stranden för att klicka av några fina vinterbilder.


... Och såhär mycket snö har vi fått igen! Igår smalt nästan allt bort eftersom vi hade många plusgrader men inatt öste det bara ner massor med snö och många minusgrader har vi haft idag.

En helt okej söndag och ett helt okej veckoslut har jag haft. Skall nu mysa ner mej i sängen och bara mysa framför Andra Avenyn resten av kvällen, imorgon tillbaka till vardagen och Ekenäs. Hörs när vi hörs!
 

New in



För några dagar sedan fick jag hem två nya ipod skal som jag beställt billigt ifrån miniinthebox.com, riktigt snygga fanns det där och massor att välja mellan. 
 

RSS 2.0