Tio fakta

- Jag har tröttnat massor på skolan och ingenting är roligt med den mera.
- Jag blir jätte lätt beroende av saker.
- Jag älskar att gosa med småbarn, speciellt med min fyra åriga kusin som älskar att kramas med mej.
- Jag har alltid råddigt runt omkring mej, hatar då allt är städigt och fint.
- Det är 222 dagar kvar till min 18 års dag.
- Jag skall högst antagligen ta mitt körkort i en utav Ekenäs bilskolor.
- Jag har tre och en halv månad praktik efter jullovet.
- Om jag inte blir godkänd i ett prov i skolan före jullovet så hamnar jag avsluta mina studier.
- När jag blir sur och förbannad så kommer det inget annat än "vittu, satan, perkele" från mej och jag slänger omkring precis alla saker jag sir.
- Jag hatar att träna men älskar känslan efteråt.
 

Innan vintern kommer...

Innan vintern och ännu mera köld kommer passar jag på att åka med min älskade longboard och gå det sista man hinner med sina converse innan man får söka fram vinter skorna...
Gräset är fortfarande grönt och brillorna på för att försöka se något i den starka morgonsolen. 
Älskar hösten, min favorit årstid gällande fotografering! Dock fryser man händerna av sig då man står där med kameran i högsta hugg och försöker få bra bilder, tur att inte det i alla fall syns på bilderna hur kallt man har det. Nu åker onepiecen på och en kopp med varm kakao skall drickas framför brasan i vardagsrummet. Ha det mysigt i höstmörknet :)

Ekenäs marknad

Igår var jag i Ekenäs hela dagen. Först vanlig skoldag, sedan kalas för min kusin och en massa kusinbus och kramar på det. Klockan 18 drog jag till marknaden med Izabell, där jag mötte upp en massa Hangöbor, Karisbor, Ekenäsbor och en Sibbobo som vi hängde med där. Själva marknade var inget vidare bra, men bakom simhallen hände det en stund tills polisen jagade iväg alla och alla Hangöbor och Karisbor samlades vid tågstationen resten av kvällen där vi hade skitkul tillsammans. Klockan 23 tog jag ett proppfullt tåg hem till Hangö, hade en grym kväll med härliga människor. Idag har dagen börjat vääääldigt segt, trött och huvudvärk och nu skall jag färga mitt hår! :)

Att studera till närvårdare

Att studera till Närvårdare kan ibland vara hur roligt som helst, speciellt såna dagar som denna uppskattas utav mej och säkert utav många andra med. Det är höstmarknad i Ekenäs och idag hade vi som uppgift att gå ut med patienter från olika åldringshem men eftersom det inte fanns patienter åt alla så fick vi leka det lite själva, kul var det! Nu skall jag lägga mej i sängen och ha en frisk rygg imorgon och hoppas försträckningen är borta eller har lättat i allafall. Imorgon blir det Ekenäs hela dagen igen, massa kusinbus och marknad på kvällen :)
 
 

Studiebesök och Muminparaply

Idag åkte vi med klassen till Karis på studiebesök till Krematoriet och begravningsbyrån, jag fick jätte dåligt och vara och inget jag rekomenderar precis... Vädret var det värsta man kunde tänka sej, regnat precis hela dagen, gått flera många kilometrar, varit genomblöt så gott som hela dagen och frusit massor till på det och var även med nästan alla brudar från klassen till Knäppen och äta godgod lövbiff och hade skojjigt där. Imorgon back to Ekenäs och ganska vanlig skoldag + marknad, imorgon får det inte regna! (kolla in det fina muminparaplyet min kompis har oxå, awesome dag under det fina ska ni veta)

Hangö-Ekenäs-Karis

Det låter väl rätt så dumt att jag räknat upp grannstäderna och har dem som dagens rubrik, men skall gå lite djupare in på det så ni föstår saken i det hela. Igen har en ny skolvecka börjat och här sitter vi med veckodagen tisdag. Skolan är jobbig men korta dagar, skrev läkemedelsmatten för fjärde gången igår och hur mycket jag än grät igår och hur arg jag än var så får jag snällt fara och skriva det ännu en femte gång... Men nu ser jag framemot hela resten av veckan, imorgon till Krematoriet till Karis med klassen och till knäppen på klassmiddag, på torsdag är det Ekenäs marknad med klassen, på fredag kalas för min 10åriga kusin och Ekenäs marknad på kvällen med härligaste människorna. Imorgon bjuder jag på bilder från min Karis resa, kika in då :)

Home sweet home

Hemma i Hangö igen och bakom mej har jag en utav de finaste helgarna. Haft syster som sällskap hela helgen, gått omkring i fina Åbo, haft två fotoshoots, shoppat massor med nya kläder, simmat i Caribia simhall, besökt min systers kompis, lagat godgod mat, kollat på film sent in på natten och ätit nattmat på Subway. Idag lämnade jag Åbo klockan 16 och tog tåget hem, får träffa min syster om en vecka igen. Nu skall jag göra mej redo för en ny vecka i skolan med mycket roligheter med klassen :) 

Hos storasyster på besök

Anlände idag till Åbo klockan 16 och mötte upp min efterlängtade storasyster på tågstationen. Gick hem till hennes, kockade ihop lite mat och sedan gick vi ut på promenad till Kuppis parken som är så otroligt fin med massa fina och söta djur. Kameran hängde med och vädret är underbart vackert!
Kvällen skall jag spendera i min systers säng med datorn i knäet och musiken på lagom nivå. Morgondagens planer är simma och shopping, här har jag det gött :)
 

Veckosluts planer

Veckan börjar lida mot sitt slut och imorgon är det fredag, vanlig skoldag och efter skolan tar jag tåget till Åbo för att vara hos min storasyster hela helgen! Har inte träffat henne på två veckor så kommer bli kulkul, vi skall hinna med en massa shopping och simma i Caribia simhall och hon har lovat att öva en massa med mej på läkemedelsmatten och hoppas på att vi hinner klämma in en fotoshoot där någonstans med. Uppdaterar er under helgen om jag lyckas sno min systers dator någon minut. Ha en fin helg, puss ♥

Täktom


Igår på kvällen körde jag upp till Täktom och mötte upp den här snyggingen, Cindy där! Det var dags för en fin fotoshoot med henne igen. Om ni minns så fotograferade jag henne i somras oxå.
Vädret var kanon bra och vi hade fotoshooten nere vid stranden inte långt ifrån där hon bor. Blev många fina strandbilder på en fin flicka. Här är mina fyra favoriter på henne!
Vi hann övningsköra lite oxå med min skoter, hon tyckte det var skit kul och var liiite sugen på att köpa min skoter då jag säljer den om ett halvt år ungefär!
Såklart skall fotografen oxå vara med på bild tyckte hon och klickade dom oseriösaste bilderna på mej. Inte den vackraste sidan av mej precis men ibland får man visa den oxå... Hade en finfin September fotoshoot med Cindy och hoppas du hittar någon fin bild du kan sno, snart igen hoppas jag? :)

Black & White

Helgens sista dag idag - söndag! Helgen har gått i ett. Gårdagen var en vanlig skoldag som var den onödigaste någonsin och hade lördagsmys för mej själv med film och chips. Idag har jag sovit bort halva söndagen, hunnit göra ett besök till min farmor och fotograferat lite. Resten av dagen blir tent läsning, filmmys och snack med kompisar! See you later, have fun! :)

Från dåligt till bra

Rotat bland gamla bilder från min systers dator i en timme bakåt nu och tyckte väl att jag kan passa på att blogga medans jag nog sitter här och skrattar till fula bilder! Idag är en bra dag, en bra torsdag och mitt ansiktsuttryck ser lite liknande ut som på bilden ovan (bilden är två år gammal). Nu skall jag ta itu med mina läxor så länge som jag har lite inspiration kvar och ladda mej för att ännu orka med två skoldagar denna vecka! Kort helg som nog kommer bli awesome ändå :)

On my way back to myself

Jag är frånvarande både på bloggen och i min riktiga värld! Har kompisar som säger "Jossa, var inte så frånvarande, bli glad igen". Jag är trött från morgon till kväll, sover bort bussresorna, första lektionen i skolan och sover bort hela kvällen då jag kommer hem från skolan och får ingen sömn på kvällarna. Har börjat tränat, det är en stor lättnad till allt och jag är nöjd över mej själv för stunden tills det är skolan som kommer på mina tankar igen! Jag har det kämpit, kämpar med skolan, gråter på kvällarna och klagar över en underkänd kurs som bara inte vill fara över till ett godkänt vitsord. Mina vänner är dom finaste som ger mej det lilla extra leendet på läpparna varje dag. Jag är snart mitt vanliga glada jag igen, väntar bara tills den värsta tiden är över!

Forneldarnas natt

Min syster är hemma i helgen, vilket betyder att hennes kamera då oxå är hemma! Mera behöver jag inte förklara trorja. Igår/inatt var det forneldarnas natt här i Hangö, hängde nere vid kapellhamnen, 400m från mitt med lite vänner, ca 15 personer var vi. Nästan alla var mina högstadie vänner, så kul att träffa alla igen efter en sån lång tid. Det ornades en massa program där. De hade en stor scen där min småkusin sjöng fem stycken låtar, de hade två små kiosker där man kunde köpa massa gott och en massa människor samlades runt brasan då den tändes klockan 22. Vi var med och dansade runt brasan, satt på gräsmattan och såg på raketer och hade musik på. Efter midnatt kom regnet och en stund senare började alla fara hemåt. Lyckad kväll med fina vänner :) Nu har jag redan sovit bort halva söndagen så resten av dagen blir tent läsning och lite egentid med syster som jag bara hunnit träffa 10 minuter den här helgen ännu, tredje gången jag tar om ett och samma prov imorgon, iiiiiik stor press på här... Hoppas ni får en finare söndag som slipper läsa på tent.

RSS 2.0