Helgen


Lördag: Tog tolvans tåg från Hangö till Ekenäs, mötte upp Izki och åkte iväg med hennes skoter omkring i Ekenäs, gick nog mest omkring och såg på folk och njöt av det fina vädret. Helt kul. Senare på eftermiddagen körde hon mej till min moster för att jag skulle hinna vara där några timmar innan jag skulle hem igen, såg efter mina kusiner en stund sålänge min moster gjorde nåt ärenden in till stan, så jag sysselsatt dom med att spela fotboll ute på den stora ängen vid dom, vi åt glass och hade det riktigt mysigt. Var hemma i Hangö igen lite efter klockan 18. Bästa lördagen på länge faktiskt! ♥

Söndag: tog en rätt så lång sovmorgon, steg upp strax efter 11. Har städat och fixat i rummet som gått som hela dagen. Har hunnit varit ute på en timmes länk med min syster, ljuvligt väder där ute. Nu blir det bara söndagsmys resten av dagen med några avsnitt utav One tree hill och tagga för en ny skolvecka och vappen! :)

Fredag


Fredagen är äntligen här, har en fin vecka bakom mej och den är än inte slut. Imorgon åker jag upp till Ekenäs för att umgås med Izki, meningen var att jag skulle åka dit med skotern men tror jag struntar i det och tar tåget istället och åker med henne där, skall försöka hinna ta en sväng in via min moster och mina kusiner med, så kommer nog bli en grymt bra dag. Uppdaterar er imorgon med förhoppningsvis nya bilder, nu lite fredagsmys och musiken på hög volym, woppidu ha en fin helg hörni! :)

Tjugofjärde


Hej å hå på er alla. Onsdag idag och skolan rullar väl på som vanligt, långa dagar, men så himla roliga dagar. Något speciellt har väl inte hänt egentligen, alla dagar ser mera eller mindre likadana ut. Snart är det helg igen och har redan fått planer för den, kommer bli en grymt bra helg trorjag, men mera om det då det närmar sej ;) Det var väl kort och gott om det, jag är skit dålig på att uppdatera om min vardag och bilderna är slut så måste försöka slippa ut och fotografera nåt nytt, ha de gött allesammans.

Facts every week


På bilden har ni mej tillsammans med twinsen Michaela och Daniela, från kryssningen!
Glömde visst att laga "facts-every-week" grejen förra veckan så här kommer den nu lite mitt i allt annat.
 
- Jag är den typen av människan som bli jätte lätt nervös och osäker och jag kan ibland hata mej själv för det...
- Jag älskar att skratta och jag gör det typ hela tiden.
- Jag har alltid samma problem på mornarna då jag stiger upp och inte vet vad jag skall ha på mej för kläder.
- Jag har jätte svårt att lita på människor, endast dom riktigt närmaste.
- Jag älskar musik, mitt liv utan musik skulle inte vara ett bra liv.
- Jag kan inte åka varken bil, tåg eller buss utan hörlurar och musik.
- Jag älskar mat, vräker alltid i mej en massa,
- Perioden vi har i skolan nu är den intressantaste hittills men jag är allt annat än koncentrerad på lektionerna, gör allt annat än lyssnar och hänger med...
- Vi har fortfarande snö kvar och om en vecka är det första maj
- Förra året första maj tog jag årets första dopp men iår kommer det inte gå, finns fortfarande is kvar och är allt för kallt...
- Min fobi för sjukhus och allt med det kommer knappast aldrig att släppa, fyfan vad rädd jag är för allt sånt...
- Har fått många miljoner frågor om varför jag vill bli närvårdare om jag är livrädd för allt som har med sprutor och sånt att göra med och jag vet aldrig vad jag skall svara på det...

Min resa över helgen


På fredag eftermiddag lämnade vi Sibbo och åkte med buss till Helsingfors för att åka med Viking Line Gabriella till Stockholm. Hade kul på båten och i hytten, åt god mat och gick i butiker, kvällen slutade mindre bra. Huvudvärken kom smygandes och jag har aldrig varit så yr i huvudet som jag var då, började må sämre och sämre för varje timme som gick så jag beslöt mej för att gå och sova och somnade strax före klockan 1 på natten. Det visades sej att jag hade blivit sjösjuk med 15m/s som det blåste på havet...


Vaknade upp på lördagen strax efter klockan åtta, kände mej helt som en ny människa, huvudvärken var borta, yrseln var borta och jag mådde perfekt. Vi kom i land i Stockholm åt tio tiden, gick in till Gamlastan och där gick vi omkring i butiker och shoppade i ungefär fem timmar för att sedan gå tillbaka till båten. Vädret var varmt, +15 grader och full sol hela dagen!


Passade även på att fota tvillingparet i Stockholm eftersom vädret var så himla fint och jaa de är tvillingar påriktigt, liknar inte alls varandra på bilden men i verkligheten gör dom det, det är bara längden och hårfärgen som skiljer på dom, dom har till och med likadana rockar ;)


Har ätit allt för god och allt för mycket mat på båtens restauranger, men gud så gott det kan vara ♥


...Och sist men inte minst några bilder på mej och Michaela. Min resa började mindre bra men det blev ett desto bättre slut istället. Nu skall här ordnas och städas upp allt som jag redan hunnit rådda till i rummet, sedan skall scootern ut och rastas imellan och sedan tagga för en ny skolvecka. Hoppas ni med haft en lika awesomeee helg som mej och många andra :)

Sverige över helgen -->


Imorgon är dagen här som jag har längtat länge till. Imorgon är det torsdag och först en helt vanlig skoldag för min del, tar med allt mitt pick och pack till Ekenäs för att sedan åka på kvällen till Sibbo med Mikku från klassen, som jag då skall till Sverige med över helgen. Kommer bli en grymt bra helg med en massa roligheter, shopping, fotas, god mat och allt det där ni vet som man hinner göra på en kryssning och en dag i Stockholm. Hoppas ni får en riktigt härlig helg utan min uppdatering och lovar att komma med en massa bilder på söndagen, sköt om er, kram!

Some pics of me

Hann inte uppdatera igår med flera bilder från photoshooten jag hade för två dagar sedan, gårdagen bara sprang iväg. Åkte till Salo med min syster och hennes pojkvän för att äta Subway och gå i några butiker, på kvällen tränade jag och hade lördagsmys med familjen. Idag är det söndag och snart är även helgen slut, men dagen har ännu att bjuda på god mat, skall umgås med Izki, en kompis från Ekenäs som kommer hit senare i eftermiddag. Mera än så har jag inte att berätta. Uppdaterar igen när jag hinner :)

Ingen annan än jag


Vädret har varit mulet hela dagen men lyckades ändå få rätt så snygga bilder. Toppen jag har på mej på bilden är ny så den har  jag inte visat er förut och den är köpt på vero moda ni som undrar. Skall försöka fixa ihop ännu en serie med bilder från idag som högst antagligen kommer dyka upp under helgen nåtslag. Hoppas ni får en toppen helg :)

Behind the scenes


För att min syster ville fota så får väl jag då snällt ställa upp som modell, det är hon som bestämt min outfit och även hon som ordnat och fixat makeup. Flera bilder kommer men först lite "behind the scenes".

Jag + träning


Under de senaste åren har jag varit den mest slöaste personen som säkert finns. Jag älskar sporter och har själv hållit på med olika sporter i många många år som liten, men allt det är slut nu och har inte egentligen någon bra förklaring till varför jag slutade heller. Men nu har jag lagt upp ett mål åt mej själv: Skall ut och jogga så ofta jag bara hinner, ungefär 2-3 gånger i veckan hoppas jag på att jag hinner, skall oxå besöka punttis i Hangö så ofta jag bara hinner och kan. Skolan tar ju förstås en massa tid och den kommer alltid före träning. Jag kommer att klara det om jag bara sätter mej på det, har jag gjort det en gång i tiden redan så skall det inte vara så svårt att få upp kondisen till lika bra som den var för några år sedan. Och jag hoppas att träningen ger en massa bra resultat och att jag kanske skulle börja koncentrera mej i skolan lite bättre med, hahha jag är skit dålig på det skaa ni veta. Kommer såklart att uppdatera er här med om hur min träning går osv. Önska mej lycka till! :) 

Facts every week


- Jag hatar då det är så himla kallt ute ännu och vi är i mitten av April redan...
- Jag skulle villa ha mörkbrunt hår igen som jag hade för ungefär fem år sedan, har tröttnat på blont.
- Jag skulle kunna leva på nudlar, för det är påriktigt bland det godaste som finns.
- Jag blir nästan aldrig avundsjuk eller svartsjuk, tycker det bara är så fånigt.
- Hatar personer som har skit dåligt självförtroende och tror inte ett dugg på sej själva, bara falska människor enligt mej..
- Tycker att baksmeten är mycket godare än själva kakan.
- Jag har aldrig rapat (inte som jag minns i alla fall), bara som liten bebis.
- Jag har 5 pojk kusiner och 1 flick kusin.
- Kan inte förstå att jag har köpt tre stycken telefoner på två år.
- Jag tycker att jag är ibland allt för bra på att få saker sönder.
- Jag kan verkligen inte sitta stilla, det finns allt för mycket energi i mej, speciellt i skolan...
- Jag har fobi för allt som har med sprutor, tandläkaren och sjukhus överlag att göra med och jag skall bli närvårdare.
- Jag kan lyssna på en och samma låt om och om igen och folk kan verkligen bli irriterade på mej, speciellt min syster.
- Jag kan verkligen inte spara pengar, någonting jag är jätte dålig på...
- Jag föredrar heldre svenska filmer än engelska för då slipper jag läsa texten, fast engelska filmerna är nog oftast bättre.

Bilder från veckan som gått


Har hängt allt för mycket och har haft allt för roligt i Ekenäs den senaste veckan, och vissa av er vet redan att jag kommer vara tutor till nästa årets nybörjar elever i Ekenäs Axxell, kommer bli grymt roligt.


Scooter säsongen har börjat, nästan i alla fall, kunde inte vänta längre! Har oxå typ levt på bubbeldricka dom senaste dagarna, shit vad gott alltså, men fyfan va äckligt efteråt...


Har snöat nu två dagar i sträck och jag har aldrig hatat snön så här mycket förut som jag gör nu, nog för att allt smälter nästan genast men fyyy skäms.. vi alla vill ha sommar nuuu!! Och idag är det exakt en månad tills man fyller 17 år, väldigt onödig ålder men kul att fylla år, nästa år har jag någonting att se framemot istället :)

Idag har vi redan måndag då, värsta veckodagen men ändå kul att vara tillbaka i skolan och träffa alla vänner. Om 11 dagar får jag lite längre ledigt och lite lyxigare veckoslut då jag åker till Sverige med Michaela från klassen. Imorgon byter vi period i skolan, sista perioden före sommarelovet och sista perioden på mitt första år som närvårdare, vart har tiden farit helt? Kommer bli skönt med lite nytt och nya läraren igen och någonting man verkligen är intresserad utav. Nu slut babbel för den här gången för skall försöka få något vettigt gjort idag ännu, pussochhej.
 

Ekenäs hela dagen



Har varit i Ekenäs hela dagen för att umgås med lite vänner. Fotade nere vid vattnet lite nya bilder, åt god Harolds mat, gått många kilometer och hade framför allt jätte roligt. Nu var det ju bara scootern som fattades så om några helgar på nytt då det är varmare tider och man kan åka upp med den. Hoppas ni med haft en grymt bra dag ♥

Något ni rekomenderar?


Eftersom jag snart fyller år, om ganska exakt en månad så har jag kikat runt lite på netet och kommit fram till en sån här grej här ovan. Har länge velat ha en sån, ungefär 3 år tillbaka har jag önskat mej en sådan. Perfekt till sommaren och ännu mera perfektare då jag har en ipod som passar till den som man då kan koppla till denhär boomblaster och höra på musik via den. Det sägs att den har bra ljud och bas och det bästa med den är ju förstås att den är trådlös, man kan bära den med sej i princip överallt och vart som helst (det följer även med ett axelband som gör det lättare att bära den). En sånhär kostar ungefär mellan 100-200€. Så det här är nu en liten vink för min mamma och pappa och mormor och morfar. För mera information kan ni klicka er till följande webbadress: http://www.netonnet.se/art/ljud-och-horlorar/barbart_ljud/cd-kassettradio/jvc-rv-nb51wen/124637.3185/ . Det är dock en svensk sida, men man kan även köpa i Finland!

Facts every week


- Om exakt femton dagar drar jag iväg till Stockholm tillsammans med min bästa vän.
- Om en månad och fyra dagar fyller jag sjutton år.
- Jag skall sommarjobba hela sommaren i Täktom, där jag oxå var förra sommaren.
- Jag är jätte dålig i skolan, dels beror det på att jag har inlärningssvårigheter...
- Det är bara åtta veckor kvar till sommarlovet, åtta veckor?!
- Jag älskar sena sommarkvällar med bra sällskap.
- Vi skall högst antagligen ha släktträff i sommar från pappas sida och vi är över 50 småkusiner.
- Tredje året på närvårdarlinjen tänker jag välja akutvård (så som det sr ut nu) och dra till Vasa eller någonstans ditåt och studera mitt sista år där.
- När jag var mindre pratade jag nästan bara finska med alla och nu kan jag ingen finska alls typ.
- Varje gång jag tankar min scooter står jag och drar in den goda bensindoften, doftar så himla gott.
- Jag är beroende av tuggummin, jag har alltid ett i munnen förutom då jag äter nåt annat, men direkt då munnen är ledig så tuggar jag alltid på ett.
- 2013 har varit det bästa året hittills i alla fall.
- Jag kan prata hur mycket och hur länge som helst i ett sträck om precis vad som helst.
- Alla som ser mej första gången tror att jag är jätte blyg och tystlåten, men känner ni mej så är jag allt annat än det ska ni veta.
- Då jag är sur eller riktigt förbannad brukar jag oftast hålla det innanför mej, för tycker det är fel att utsätta en kompis för mitt humör. 
- Jag är emot mobbning och allt som har med det att göra för jag tycker att alla människor är lika mycket värda och bra på sitt eget sätt. 

Årets första åk



Dagarna känns korta och stressiga mera eller mindre och jag glömmer bort bloggen... I alla fall så är våren påväg riktigt påriktigt nu tror jag, drog ut med scootern för första gången på detta år idag med. Skitkul. Dagen har annars rullat på i samma takt som alla andra, haft min första tutorträff, haft en arbetsintervju på finska som gick bättre än förväntat, fast kan fortfarande säga att finska är inte min grej. Och nu skall här pluggas till finska prov, geometri prov och komma på nåt ämne man kan ta och berätta om i talprocessen imoron, shit så mycket, och att allt hamna på en och samma dag... Wish me good luck.

RSS 2.0