Att se bakåt i tiden...

Jag saknar förra året mera än någonsin, då var allt nytt i Ekenäs, hela jag förvandlades till en mycket starkare och bättre person, man lärde känna vännerna som betyder mest i ens liv idag och man var hela tiden lycklig och nöjd över allting. Det här skolåret har börjat på det sämsta möjliga sättet, massa drama, underkända kurser och ingen är riktigt nöjd framför allt inte jag, det saknas något i mitt liv och det är ett underbart leende på läpparna! Hela veckan har gått i ett, sova, vakna, skolan, hem, äta, sova, data, duschen, sova. Varje dag ser det likadant ut... Idag har jag varit till läkaren, fått recept på fyra olika mediciner som jag skall börja käka när magen är som värst och det är inget jag direkt ser framemot när jag inte vet hur min mage kommer reagera på dessa mediciner, bra eller dåligt! Nu tänker jag se framemot en fin helg som kommer spenderas i Rosala hos min mormor och morfar. Efter helgen kommer nya bilder, ha det bra tills dess :)

Svaren på era fina frågor

1. Det bästa med närvårdarlinjen?
- Det absolut bästa är vännerna där, helt fantastiska allihopa! Om man ser på själva studierna så är det nog första hjälp och alla praktiska saker som vi gör.
 
2. Vem är dina bästavänner?
- Har ingen riktigt bästa bästa vän men många bra vänner som alla står mej lika nära och ni vet vem ni är.
 
3. Hurudan bil vill du ha och var tänker du ta körkortet?
- Har blivit helt totalt kär i en volvo C30 och inget jag skulle tacka nej till om jag skulle få en sån och körkortet jaa, så som det ser ut nu så tror jag nog att det får bli i Hangös bilskola eftersom jag inte är i Ekenäs från januari-april.
 
4. Vart skall du studera tredje året?
- Vet inte alls ännu eftersom det hinner ändra en massa på ett halft år innan jag skall veta, men såsom det ser ut nu så endera akutvård i Vasa eller barn och unga i Ekenäs.
 
5. Bästa minnet?
- Kan inte välja ett bästa minne för har så otroligt många och fina som jag aldrig kommer glömma! Men min 12 årsdag och sommaren 2013 är två fina minnen som jag nog aldrig kommer glömma.
 
6.Vilket år är det bästa året hittills, alltså vilken år har varit bäst som du minns det?
- 2013 tar en klar första plats ♥
 
7. Vilka fem personer betyder mest i ditt liv?
- Kan inte välja bara fem stycken för finns såå massor av människor som betyder allt för mej men min familj, alla mina släktingar och mina vänner.
 
8. Vad har du för mobil? 
- Jag har en vit Samsung Galaxy S3 mini.
 
9. Hur många telefoner har du haft? 
- Har haft 6 stycken telefoner innan den som jag har nu, är på min 7:e telefonen alltså nu.
 
10. Funderade du någongång på att ta närvårdarlinjen och gymnasie tillika?
- Har aldrig haft en tanke på gymnasiet, har alltid vetat att jag aldrig skulle klara mej i gymnasiet med dyslexi och inlärningssvårigheter, skulle ha blivit för jobbigt och för svårt. Har alltid stått fast vid närvårdare ända sen riktigt liten och det är det ända jag skulle kunna tänka mej att vara :)
 
11. Vad är det som är annorlunda när din syster inte bor hemma mer (förutom att du är enda barnet osv).
- ALLT! Allting har ändrat, enda barnet och det är skit tomt utan henne, man har ingen att skrika åt, ingen att bråka med, ingen att fråga råd av, ingen att fotografera med mera som vi kunde göra när som helst förut, ingen man kan fråga hjälp av om man behöver, ingen att umgås med när man har jätte tråkigt och att inte få höra någon ropa/säga fifi, jussi, jussni som man hörde 24/7 förut är sååå konstigt... Världens bästa storasyster och det är så grymt härligt att se framemot helgarna då man träffar henne, saknar dej ♥
 
12. Vad är en närvårdare?
- Det motsvarar som undersköterska i Sverige.
 
13. Vilket är ditt favoritmellanmål?
- Frukt är det bästa och godaste som finns som jag skulle kunna leva på och som jag äter varje dag då jag kommer hem från skolan.
 
14. Hur skulle du förklara dig själv som person?
- Jag är alltid glad, oftast positivt inriktad, jätte envis, lätt att diskutera med, lätt att bli vän med, snäll, trevlig, skrattglad, galen, pratar alldeeeles för mycket ibland, blir lätt rastlös och måste alltid ha någonting att göra.
 
15. Bästa sommarminne från i år? 
- Mitt sommarjobb i Täktom med alla härliga människor där, Hangö Regattan, alla dagar i grannstaden Ekenäs med mina brudar, släktträff i Rosala och massa annat härligt :)
 
16. Berätta om en situatuon som du aldrig glömmer 
- När jag skulle visa mina finska talangen på Hangö regattan åt en turist, när jag diskuterade för första gången i hela mitt liv med en polis öga mot öga, en skoldag på våren som mina klasskompisar nola ut mej riktigt ordentligt framför personen jag gillar/gillade och mycket annat som jag inte nämnar här.. :)
 
17. Kan du lägga upp en bild som alltid kommer ha en stor betydelse för dig och som är ett stort minne, förklara varför osv?
- Denhär bilden här under förklarar så hur otroligt roligt jag har i min skola och hur fantastiskt roligt det är att studera till närvårdare. Är alltid glad i dehär flickornas sällskap, trots stridigheter och annat drama så är dom dom finaste vännerna man kan ha, man vågar verkligen vara sej själv och vi har alltid roligt och skrattar är det ända vi gör ungefär :)
 
18. Ditt bästa barndomsminne :)
- ojjnej, vill inte ens nämna mina barndomsminnen som jag har för det är såååå många och sååå fula och så elak som jag var ibland. Allt det här syftar jag på dej min kusin. Jag och min kusin har varit dom farligaste människorna och tillika dom bästa i denhär stan, jag har nog dom finaste barndomsminnena med henne så som när t.ex. vi klistade ansikten fast på ett trafikmärke för sisådär 7 år sen och finns fortfarande kvar på Hangös största gata, ingen mindre än på esplanaden, det galnaste och roligaste jag gjort som mindre :) De som bor i Hangö, så ni hittar detdär trafikmärket på gunnarsgatan och esplanadens korsning... ;)
 
19. Sminkad/Osminkad?
- Sminkad till skolan men osminkad på helgarna om man bara är hemma och man inte behöver visa sej :)
 
20. Katt/Hund?
- Hund
 
21. Favorit film/serie?
- Favorit film: A Cinderella Story. Favorit serie: Frendit, One tree hill och Andra Avenyn.
 
22. Godis/chips 
- Chips
 
23. Favorit årstid?
- Sommar
 
24. Vilken är din favoritaffär? 
- H&M, Cubus, Gina Tricot, Mango
 
25. Favorit prafym?
- Have fun och escada - cherry in the air.
 
26. Det roligaste du vet?
- Att få umgås med sina vänner, göra galna saker, vara ute mitt i natten med kompisar, sitta uppe på ett tak och äta choklad och jordgubbar, åka i en traktorskopa, fota roliga bilder, töntiga pojkar, pojkar som försöker leka bra och de gör bort sej, tv:serien frendit, springa ute i ösregn i bara bikini, ha vattenkrig, alltså det finns en massa roligt :)
 
27. Hur ser ditt liv ut om 10 år? 
- Hoppas på att vara färdig utbildad till polis, jobba som polis i en stor stad, hitta min drömprins, ha söta barn,  bo ute på landet i ett rött hus med massa djur och stora ängar runt omkring. 

ask me anything you want

Längesen sist, så nu kör jag igång med en frågestund för omväxlingens skull! Reglerna finns ovan, bara att sätta igång att fråga en massa härliga frågor och jag svarar på frågorna i slutet av helgen :)

Hemma dag

 
Hälsningar från sjuka jag! Min mage har krampat heeela natten, sovit några knappa timmar, ätit en hel karta med värkmedicin det senaste dygnet och är yr och mår dåligt av att ha såna magkrämpor. Blev hemma från skolan idag för att få vila ut och att magen skulle nångång kunna få bli bra, kan inte sova för går inte att ligga, kan inte sitta för då tar det som sjukast, äter ingenting för ingen mat smakar, dricker en massa vatten och cola för är helt beroende av det. Skall nu hoppa i mina springskor och gå ut och gå några timmar, för det är då jag inte känner av nånting, imorgon får jag välja mellan skola eller läkarbesök!

work hard, play hard

Saknar redan att kunna få gå i bara jeans, snygg skjorta, läderjacka och converse. Nu fryser man ihjäl när man har en tröja och vinterrock på sig... Bloggen blir uppdaterad ungefär varannan dag nu och försöker hålla mej fast vid det systemet så det inte blir allt för dött här inne. Dagen idag har varit jobbig, en tisdag som kännts som en måndag med en härrans långa timmar som aldrig tar slut, min mage har krampat i snart två dygn, haft två sömnlösa nätter (5h sömn), haft två långa och jobbiga skoldagar och jag mår inte alls bra. Skall nu släpa täcket och dynan med till soffan där min favorit serie spelas på tv:n och sedan få sova förhoppningsvis många timmar. Imorgon två timmar skola, aaaah skönt :)  

Höststorm i en ram

Bilderna är tagna utav min fantastiska syster och dom skall få hängas upp på min vita vägg i rummet. För några dagar sedan var det riktigt höstväder, det regnade och blåste massor och då åkte jag tillsammans med min syster ner till stranden och tog dehär bilderna och oj vad jag gillar dom! Höstlovet däremot börjar lida mot sitt slut och imorgon tillbaka till vardagen och skolan igen, skall ännu idag hinna hoppa på skotern och köra iväg till pappas hall efter spik så jag får upp tavlorna, kolla premiär starten av solsidan, äta popcorn och bara mysa i min onepice :)

+ och -

+ Det är höstlov från skolan.
+ Berlin resan närmar sig, 48 dagar kvar.
+ Göteborg resan närmar sig, 71 dagar kvar.
+ Skolan går bra igen, är godkänd i precis alla kurser.
 
- Det är kallt ute.
- IA:n (praktiken) närmar sig.
- Skall vara 3½ månad på praktik efter julen, vill absolut inte.
- Jag är skoltrött.
 
Andra höstlovs dagen idag och gårdagen var en massa busandes med mina tre småkusin gossar, gjorde ärenden in till stan och chillade ensam hemma hela dagen. Idag hade jag en kort sovmorgon som aldrig uppskattas av mej, hoppade in i bilen trött och iväg till Ekenäs för lite ärenden där och sedan hem tillbaka! Dagens planer är lite oklara, först skall jag hoppa in i mina röda gummistövlar och traska ut i regnet och resten av dagen får bli som den blir. See you later :)

h ö s t l o v

Som jag har väntat på denhär dagen. Nu är det äntligen höstlov två dagar + helgen, skönt! Hade en kort skoldag idag, från 8.30-11.30 och sov igenom hela skoldagen... Tog bussen hem pigg och glad och nu sitter jag här med en onsdagsfeelis med musiken på hög volym och kompisar talandes på facebook. Mitt höstlov skall jag fira i Hangö, hinna göra ärenden både till stan i Hangö och Ekenäs, träffa syster och sova länge på morgnarna. Ha ett fint höstlov ♥

Höstens fina färger

Tog en fotopromenad runt här i hemknutarna tidigare idag med kameran hängandes runt halsen. Kan nog konctatera att hösten är den finaste årstiden gällande fotografering. Att få gå omkring i stora tjocka tröjor, läderrock och en stor halsduk med fina höst kängor är det finaste och härligaste :)

Härlig lördag

Började min lördag med att jag blev påhoppad och attackerad av min syster som tyckte att jag inte alls skulle få en lång och skön sovmorgon. Fick bara snällt stiga upp, duscha och fixa mej och sedan drog vi ut med bilen, ett besök till stan och sedan var det övningskörning som gällde för mej, ojj tänkte jag är det nu jag skall dö? Det gick hur bra som helst bortsett från motorstopp och en rejäl bromsning och en fin kommentar utav min syster: "jag vill inte vara i trafiken när du får körkort". 
Senare på dagen gick jag tillsammans med min syster till hennes pojkvän och där satt vi och spela Gta nån timme, trodde aldrig att någon skulle behöva få se mej spela det för jag är verkligen ingen spelmänniska men det var hur roligt som helst förutom att jag dog typ hela tiden och skrattade för att jag tyckte jag var så skit. Så har vi testat det oxå och något jag nog gör flera gånger!
Efter att ha spelat några timmar var vi bara tvungna att gå ut och gå, och gick ett par kilometrar och var nog dom nologaste människorna i hela stan den stunden, joo vi gjorde följande: red på varandras ryggar, hängde i träd, fotade dom snyggaste bilderna och så filmade jag då det galnaste paret gjorde bort sej totalt! Just ätit pizza och nu skall jag avsluta den här lördagen med resten av familjen framför tv:n och godis :)

Helgen som kommit

Nu börjar vi fira helgen med en mysig hemma fredagkväll, äta nåt gott och kolla på en bra film! Min syster är hemma i helgen så henne har jag umgåtts med hela dagen idag och haft roligt med henne. Helgens planer så här kort är att fotografera min syster och hennes pojkvän, ha dejt med en kompis ute på stan, mysa hemma och sova länge på morgnarna vilket inte är så nytt i och för sig men. Uppdaterar er igen då jag har nåt mera intressant att berätta och nya bilder att visa. Ha en fin helg :)

Min skoldag

Här kommer lite vardagsbilder som jag sällan visar nu för tiden, min skoldag i massvis av bilder som är fotade av Jessica från min klass! Hon fyller 17 år idag så vi har firat henne med Harolds mat och med en försening till sista lektionen på nästan 15 minuter, men vad gör det. Har haft en härlig skoldag med mina fina brudar. Nu blir det sängen och tagga för morgondagens skola och efter det dejt med en kompis, ha de götttt :)

Fotografering i Åbo

När jag var hos min storasyster för en månad tillbaka fotograferade vi lite självporträtt utanför hennes lägenhet, det blåste jätte mycket och var kallt så man fick verkligen vara snabb för att försöka få någolunda bra bilder. Fick en liten överraskning när jag kikade in på bloggen idag med eftersom min syster har lagat om bloggen med ny design och header, me like. Tack bästa storasyster, jag saknar dej ♥
 
 

Höst fotografering med Alexandra

Idag har jag umgåtts med Alexandra hela kvällen, vi hann klämma in en snabb fotografering i den fina höstsolen och resultatet blev verkligen bra, älskar bilderna på henne. Efteråt packade vi ihop och gick till Hanko café där vi satt ett par timmar och tala om allt och inget och åt en varsin bakelse, därefter for vi ut på en timmes promenad med hennes söta Molly hauva och nu befinner jag mej hemma sittandes efter en härlig dag! Nu taggar vi för fredagen och helgen :)

RSS 2.0