Likheter & olikheter

Likheter:
- Vi båda börjar på bokstaven J.
- Vi har båda brunt hår.
- Vi är båda långa, 175 och 178.
- Vi har samma färgs ögon, blå/grå.
- Vi har friidrotta tillsammans i 9 år.
- Vi båda tycker om att fotografera.
- Vi båda har blogg, hennes blogg www.jarinafoto.blogg.se
- Vår bådas naturliga hårfärg är blond.
- Vi har/har haft båda kymco skotrar.
- Vi båda tycker om att resa.
 
Olikheter:
- Jag liknar på pappa och Jarina liknar på mamma.
- Jag har lockigt hår och Jarina rakt hår. (jag plattar mitt hår varje dag, därför har jag rakt på alla bilder).
- Jag är mycket envisare än Jarina.
- Jag är 2 år och 4 månader yngre än Jarina.
- Jag har alltid varit dålig i skolan och Jarina har alltid varit bra i skolan.
- Jarina har gått gymnasiet men det gör inte jag.
- Jarina satsar mera på saker medan jag skiter i allt sånt.
- Jag vågar göra mera "skitigare" sysslor/jobb än vad Jarina vågar, jag skulle aldrig få henne med till en bondgård t.ex.!
- Jarina satsar mycket mera på sina kläder och stilen än vad jag gör.
- Jag håller mycket mera ordning och reda på mina saker än vad Jarina gör.
- Jag är skit snål och har svårt att dela med mej av saker men det har inte Jarina något problem med.
- Jag tycker om att köra skoter, traktor, fyrhjuling och sånt medan Jarina bokstavligen hatar det.
- Jag älskar att renovera, möblera om, snickra och sånt men Jarina gillar det verkligen inte.
- Jarina kan stå timmar i köket och kocka mat osv medan jag tröttnar på det redan om jag måste stå där 2 minuter.
- Jarina är duktig på att fotografera medan jag inte har så stor skillnad hur bilderna blir och ser ut.
 

Finaste helgen på länge

Fredag - Hade en jobbig och tung dag på praktiken, klockan blev 2 och jag tog helg och förberedde en massa saker hemma inför systers 20 års kalas, Cindy kom till mitt på kvällen, vi åkte iväg till stan på pizza tillsammans med Jarina, Markus och Vega och senare på kvällen någongång efter 10 gick jag och Cindy över till Matilda på fest med annat shack. Landade hemma hos mitt med cindy kring midnatt och somnade på 2 sekunder!
Lördag - Fixade och doonade hemma med en massa tillsammans med Cindy, var ett varv till Täktom på dagen och sedan firade vi min systers 20 årsdag hemma hos mitt med en liten del utav mina alla släktingar. På kvällen packade vi ihop vårt och åkte till Täktom till Cindys där jag skulle sova över natten, vid 9 tiden for vi till Jacks på fest med annat awesome shack. Halv 2 tiden på natten blev vi alla såå sluta och trötta så vi begav oss hemåt mot cindys och sov där några timmar, härligaste kvällen på länge!! :)
Söndag - Sov inte ens halva dagen som vi trodde och hade planerat efter en sen kväll! Steg upp gladeligen kring 12 tiden fast vi var hur trötta som helst, en stund senare hämtade min syster och hennes pojkvän oss från Täktom och fortsatte runda på lite i stan och fotografera vid några stränder! Landade hemma hos oss, slöa bara på mitt rum i några timmar och sedan sökte Robin oss för att sedan åka tillbaka till Täktom där vi knöt fast pulckan i fyrhjulingen och lekte på. Där slutade min helg, somnade tidigare än tidigast på kvällen och var tröttare än tröttast imorse då klockan ringde 6.00. Nu har jag avklarat en till praktik dag, endast 6 dagar kvar sen slipper man helvetet! Skall försöka uppdatera lite oftare här, lovar inget men skall försöka... :)
 

Life is pretty amazing

I helgen då jag besökte Åbo passade jag på att fotografera årets första vinterbilder med min 7d, jag bara älskar min nya kamera ♥
Somsagt, vintervädret var helt otrolgt fint hela helgen och trots många minusgrader så är det så roligt att fotografera på vintern. Här på bilden är jag tillsammans med min storasyster framför Åbo domkyrka.
På söndagen innan jag tog tåget hem igen lyxade vi till det riktigt ordentligt och kockade ihop lövbiff åt oss och oj vad gott det var, ingen maträtt slår den! Nu var den fina helgen förbi och veckan har börjat på bästa möjliga sätt med min täktombuse och skrinning för första gången denhär vintern, härligt. Nu fortsätter vi med jobb hela resten av veckan och sedan en fantastisk helg som kommer bli grym :)

Vinter i Åbo

Idag åkte jag till Åbo för att hälsa på min storasyster och stannar kvar över hela helgen. Ute är det massor med snö och många minusgrader, härligt vinterväder!
Vi tog en promenad till Kuppisparken och fotograferade några nya porträtt bilder. Ikväll skall vi lyxa till det med en massa gott, någon bra film och spela sällskapsspel. Imorgon hinner vi ta en liten shoppingtur och äta lövbiff fören jag tar tåget hem igen :)
 
 
 

Dålig uppdatering...

Vad har jag gjort dom senaste dagarna då jag inte hunnit skriva något här? Helgen var jag hos Cindy i Täktom och hon sov över hos mitt, vi hittade på en massa skoj och snön och många minusgrader har även hitta hit till oss i Södra Finland. Annars har jag haft jobbiga och plågsamma jobbdagar hela veckan, fyy usch vad jag inte trivs där... Har även hunnit planera helgen och den kommer jag spendera i Åbo hos min storasyster och förhoppningsvis får jag Cindy med som sällskap, efter det lovar jag att det kommer bilder! Håll ut så länge och ha en mysig skol- och arbetsvecka :)

Favorit året, 2013

Året 2013 började med att bjuda på den grymmaste vintern som jag varit med om säkert. Flera meter snö och många minusgrader ännu i slutet av april, helt otroligt men sen kom våren och sommaren med en otrolig hetta!
I april åkte jag med min bästavän från Sibbo och hennes halva släkt över till Sverige, Stockholm en helg där vi shoppade loss och åt världens godaste restaurang mat. Och har aldrig varit så sjösjuk i hela mitt liv, den resan glömmer jag aldrig!
8 Maj blev jag ett år äldre och firade min 17 års dag med ett perfekt vårdväder hemma tillsammans med familjen och bästa släktingarna. Fick världens finaste presenter och hängde med världens finaste vänner!
Jag började sommaren på bästa möjliga sätt. Gick ut mitt första år på närvårdarlinjen med mina fem favorit flickor vid sidan om och fina vitsord hade jag, hade studentfest hela helgen för storasyster och huset fullt med släktingar. Vädret var kanon bra direkt från sommarlovets första dag!
Sommarlovet började påriktigt och jag mådde bäst. Sommarjobbade nästan 7 veckor i Täktom med härligaste människorna och var bara på nätterna hemma under de veckorna, otroligt vad jag trivdes! Därmellan firade jag midsommar och regatta hemma i Hangö med favoritflickorna från Ekenäs och hade grymma kvällar på stranden med mina Hangöflickor!
I mitten av sommaren, sommarens hetaste och finaste dag firade jag ute i Rosala med tjocka släkten från pappas sida! Så härlig släkt vi har ♥
Sista sommarlovs veckan firade jag med familjen i 40 graders hetta i Barcelona! Den grymmaste och hetaste resan jag varit på, då snacka vi om sommarvärme påriktigt!
Mitt i skoleländet i Augusti/september tog jag en helgs tripp ut till vackra Högsåra tillsammans med fasters familj, en helg som var såå bra med fester och mycket skratt!
Har hunnit shoppat loss med dom här två brudarna från Ekenäs några gånger under året 2013 oxå, både i Helsingfors och Åbo. Fina dagar var det!
I början av December var jag på en veckas semester till Tyskland tillsammans med familjen! Så mycket julbelysningar och julshopping har jag aldrig varit med om, det var magiskt!
Helgen före julafton gjorde jag något jag velat göra länge, men tvekat lite grann. Gick och färgade mitt hår till mörkbrunt och jag stortrivs!
Sen kom den efterlängtade julen som jag väntat länge på, god mat och bra sällskap och med inga önskningar om vad jag ville ha till julklapp hittade en 7D kamera hem till mej och lyckan var total, bästa presenten på länge :)
Avslutade det bästa året 2013 och inlädde förhoppningsvis ett utav de bättre åren 2014 i grannlandet Sverige, staden Göteborg. Nu skall ni sen inte tro "fyfan vad bra år Josefin har haft", nej så är det inte eller joo det här har varit mitt bästa år tillika som det varit mitt sämta år pågrund av skolan, praktiker, läkarbesök, vänner som svikit osv. Men nu gör vi 2014 till såå mycket bättre! ♥ 
 
 
 

Täktom hela helgen

Har bott i Täktom hela helgen hos den här tösen, Cindy! Vi började gårdagen med att packa ihop våra kameror och åkte ner till första bästa stranden och fotografera lite nya bilder. :)
Och vad har vi till hittat på för skoj då? Joo vi har kollat på tre hemska skräckfilmer, sprungit ute mitt i natten med lite annat täktom shack, hälsat på där jag sommarjobbade, kört mönkijä av å an mellan Täktom och Hangö och skrattat massor så att magmusklerna är sjuka. Underbar helg, måst göras snart igen ♥

Gott nytt år 2014

 Inlädde det nya året i fina staden Göteborg med massa god mat, trevligt sällskap och fint väder. Kan inte så mycket annat säga än att här kommer mina första bilder som jag klickat med min nya kamera, canon eos 7D.
Första kvällen tog jag spårvagnen till Liseberg och gick omkring och kollade på fina julbelysningar, spelade lite "chokladhjulet" och traskade på där med kameran i högsta hugg. Otroligt fint.
Åkte in till Göteborg med spårvagn varje dag och det är så otroligt roligt, när man sitter i spårvagnen så vet man att man är i Göteborg och känslan går inte att beskriva. Shoppade lite smått och gott inne i Nordstan och på kungsgatan. :)
Bodde inte på ett helt fel ställe i fem dagar heller med världens ljuvligaste utsikt. Bodde hos en av mina släktingar i Göteborg och det är alltid lika roligt att åka dit.
Skämde bort oss själva och lyxade till nyårasafton på en fin restaurang och åt en 8 rätters middag och drack champange. Efter tre timmars ätandes tog vi spårvagnen "hem" igen för att kolla på fyrverkerier och fortsatte dricka champange och annat gott.
Hade en super super bra resa och en riktigt bra början på det nya året! Gott nytt år på er, hoppas ni får ett kanon bra år ♥
 

RSS 2.0