Senaste nytt

Då jag var till Ikea för en vecka sedan så kom jag hem med lite ny inredning. En vit stor klocka som jag länge velat ha som passar sååå fint på min rosa vägg och en ny lampa till nattduksbordet. perfektos! Fredagen är här och jag har suttit hemma sen en timme tillbaka, skolan har gått i ett hela veckan, massa prov och läxor så nu ser jag verkligen framemot en helg med långa sovmornar och hänga i mina kompisars sällskap framför en fin brasa och fira fornäldarna inte långt hemifrån. Njut av helgen och ha det riktigt toppen där ni är :)

Allting står stilla...

Livet står stilla, allting står stilla! Vill inte gå till skolan, vill inte stiga upp på mornarna och är inte ett dugg intresserad av skolan längre. Ungefär allting är tungt och jobbigt just nu, jag har en sån stress på mej nu gällande skolan, att få alla kurser godkända och försöka hinna med kompisarna på sidan om! Jag är slut varje kväll och tvärslocknar direkt då jag lägger huvudet på dynan. Det leende som jag hade på läpparna för många veckor tillbaka är långt långt borta och kommer ta tid innan det kommer tillbaka igen, saknar mitt gammla jag! Snart är jag på mina egna ben igen bara det värsta är förbi. Mitt i allt skolbabbel planerar jag nu helgen som kommer bli härlig med ett gäng fina kompisar och fornäldarna :)

Saknaden efter min storasyster

Idag packade vi våra båda bilar och styrde ett stort flyttlass till Åbo, till min systers lägenhet där hon kommer börja studera från och med måndag. Har bärt upp möbler till sjätte våningen i ett höghus, byggt upp möbler, städat, möblerat och lagat fint i lägenheten. Hann även göra ett besök till IKEA där vi köpte massa nya, fina och vita möbler. Hennes lägenhet är nog bland den finaste jag sett, liiiite avundsjuk nu... Ni får hålla utkik på hennes blogg (jarinafoto.blogg.se) där hon säkert kommer lägga upp bilder på hela lägenheten då den är helt klar. Nu skall jag försöka vänja mej vid att vara enda barnet hemma från och med nu och se framemot helgarna då jag får träffa min syster igen ♥

Ny och tillfällig header

Eftersom min förra header bara försvann plötsligt så var jag tvungen att förskaffa en ny, vilket jag länge planerat att göra. Så nu såhär en snabblagad header får duga för tillfället tills jag har tid att fixa en ny och bättre. Får nog bli en lite mera höstigare till nästa gång :)

Trevlig helg

Fredagen är här, sup och svälj trevlig helg!! Nej inte riktigt, i helgen tar vi det lugnt som börjar imorgon med att styra våra bilar mot Åbo för att flytta åt min syster, shoppa loss i Ikea och andra butiker. Har inga desto mera planer som är planerade på förhand och känner mej som ungefär på bilderna ovanför, så nu börjar vi fredags firandet. Ta det lugnt var ni än befinner er och ha en skön helg :)

Linda

Skoldag som normalt fram till klockan två, tog bussen hem till Hangö och Linda hämtade mej från tågstationen för att vi sedan skulle fortsätta fotografera nya bilder till vår lilla hemlighet som ni snart snart får veta. Skall nu gå igenom alla bilder vi fotat dom senaste dagarna, tömma alla mina minneskort och ladda kameran för att imorgon ha en fotoshoot i Ekenäs tillsammans med tre fina flickor - mina flickor. Var redo och förberedd på att imorgon se massa fina porträttbilder :)

Friendship

Igår tog jag kameran och objektiven med och drog till Linda för att sedan fortsätta söka en plats där vi kunde fotografera. Bilderna kommer att komma till använding av en annan sak, men först skall vi hinna ut och fotografera några bilder till och fixa allt klart sen kan jag avslöja mera! Idag har dagen rullat på i en alldeles för långsam fart, jobbig dag, mycket tankar och mycket jag försker förstå och varit alldeles för trött där emellan... Skall nu lägga mej raklång i sängen och tycka allmänt synd om mej själv och ladda för en ny skoldag.

Högsåra

På fredag morgon fick jag planerna klara för hela helgen, jag åkte nämligen med min faster, hennes gubbe, deras hund och min kusin ut till Högsåra till deras stuga/hus. 
Vädret var helt underbart när vi anlände till Högsåra på fredag kväll, vi började kvällen med att cykla omkring i byn och fotografera i den vackra skärgården och havsutsikten, härligt!
Fasters finaste goldenretriver, Boby ♥
Vi har haft fest två dagar i rad i deras strandboda med allt möjligt shack, upplevt en finfin solnedgång, smakat på en och annan alkohåldryck, sett fulla människor, sett när en est pöjk föll i sjön, varit med tre stycken söta hundar, cyklat omkring och fixat cykelkeden på cyklen ett antal gånger klockan tre på natten, suttit utanför ett utedass i flera minuter, skrattat åt allt, lyssnat på musik och ätit fasters goda goda mat! 
Har oxå hunnit besöka Farmors Café och ätit en jätte jätte god tårtbit för ett ganska dyrt pris. Fotograferade även lite får som vi såg längs med vägen.
Dit for vi med bil men var tvungna att årdna skjuts hem av någon som var på väg mot Hangö på söndag kvällen eftersom fasters bil for sönder, så vi åkte båt hem som tog lite på två timmar, det var jätte kallt och ganska långtråkigt men hem kom vi och jag har en underbart fin helg bakom mej! :)
 
 

Tar ett steg fram och går vidare med livet

Saknar sommaren och värmen redan, regnit och riktigt åskväder har vi haft i två dygn nu, skolan har börjat på allvar och jag är totalt slut körd då jag kommer hem! Inte van vid tidiga mornar och långa dagar igen. Nu skall jag ta några steg till sängen och ligga där och kolla film resten av kvällen och sedan ännu hinna öva igenom min första teckenspråks läxa. Hörs när vi hörs, ha de gött :)

spegel, spegel i skogen där

Vilken människa går omkring i en skog med en spegel och borste i handen? Joo det gör jag, i alla fall om det är fotoshoot man skall ha! Nu är i alla fall sommarlovet slut och imorgon återvänder jag tillbaka till skolan och vardagen, bloggen kommer väl förhoppningsvis bli lika ofta uppdaterad som nu. Hoppas ni får en härlig skolstart och att ni vill fortsätta läsa min blogg om min vardag och som andra årets närvårdarstuderande :)

Sommaren böjar lida mot sitt slut...

Kan kortfatta sommaren 2013 med två enkla ord - bästa sommaren. Ni har aldrig sett en lyckligare människa som jag den här sommaren, ett underbart leende på läpparna varje dag, solsken så gott som hela sommaren, heta sommardagar, världens finaste vänner, härliga dagar i grannstaden, ute på landet, i huvudstaden, i Åbo och i Hangö. 6 första veckorna av sommarlovet spendera jag på jobb i Täktom med härliga och töntiga Täktom ungar, min lediga tid har spenderats i stan med favvo människor, haft härliga fotoshoots i härligt väder. varit på beachen, ätit en aning för mycket fetto mat och tränat inget alls! Kört massa kilometrar med min skoter, första sommaren jag varit fyra gånger upp med den till Ekenäs och tillbaka, första sommaren jag åkt longboard, första sommaren jag fick fira regattan med mina favoriter, första sommaren jag träffat en fin Holländare, första sommaren jag åkte till Barcelona, första sommaren jag varit den lyckligaste någonsin, helt klart första bästa sommaren ♥

Köpen från Barcelona

De här plaggen hade jag med mej hem från Barcelona för ett väldigt bra pris, och då menar jag BILLIGT!! Köpte även ett par mörkblåa jeans från Mango men fångade dem inte med på bild, ni får kolla upp dom en annan gång. Mitt favorit köp är nog klänningen högst upp till vänster som förhoppningsvis kommer passa till någon fin fest som dyker upp inom kort. Vad tycker ni? :)
 

Barcelona

Barcelona är nog den finaste staden jag varit till, trevligare människor får man leta efter, restaurangerna och servicen där var något så otroligt bra, både billiga och dyra butiker och gatorna och stränderna var i mycket fint skick. Ett stort + till den här resan.
Det ända man såg på gatorna var två våningsbussar och en massa gula taxin! Första dagen åkte vi omkring med en två våningsbuss i två timmar och kikade på en liten del utav Barcelona, det var häftigt och en fin upplevelse.
Vädret var HETT! Svetten rann vart man än gick och vad man än gjorde, men jag klarade mej utan solstign och utan att ha huvudverk en ända dag, det ända som ändrade var att man blev jätte brun! Alla dagar var lika varma och temperatur mätaren visade +34 grader redan klockan 10 på morgonen, mitt på dagen var temperatur mätaren som högst uppe på +39 grader.
Stränderna var lika full proppade med människor hela veckan. Sanden brände totalt i fötterna och man kunde verkligen inte gå länge där för då skulle man ha bränt fötterna av sig, vattnet var +25 grader alla dagar och det var verkligen en ljuvlig känsla fast det svalkade bara för stunden, en minut senare hade man lika hett igen.
Dagen då det var som varmast var vi och kollade på en massa fina fiskar, verkligen en fin upplvelse i och för sig. Stora och små och fina och fula. Det var väldigt mörkt där som vi var så fick inga speciellt bra bilder på någonting.
Varje dag såg man även en eller flera fina byggnader som var så otroligt fina och vissa jätte höga. Ena dagen var vi även högt högt upp i Barcelona till en park där utsikten var obeskrivligt vacker. 
I en veckas tid har jag levt på ungefär 8-10 glassar per dag, sisådär 15+ kolsyra drycker varje dag och god god restaurang mat varje kväll. Så nu känner jag mej lagom tjock och lagom nöjd efter en vecka i Barcelona, en stad jag tycker ni absolut skall besöka! Nu skall jag ta fram kameran och fotografera allt jag shoppade dit borta och lägga upp alla mina köp i ett senare inlägg :)





Home sweet home

Hemma i Finland igen efter att ha sett en fin och magisk stad i en otrolig hetta och strålande sol, + 39 grader i skuggan varje dag. Nu skall jag packa upp, börja fixa bland bilderna jag lägger upp från resan inom kort, sova många timmar som jag missat den senaste veckan med tidiga mornar osv. Kommer snart tillbaka med ett inlägg med massa Barcelona bilder, håll ut!

Jag drar dit palmerna bor

Reseväskan står färdig packad med alla mina sommarkläder och väntar på att få rulla framåt till Helsingfors-Vanda flygfält. Kamera batterierna är full laddade och minneskorten är toma. Imorgon natt lyfter flyget mot Barcelona och jag säger hejdå till Finland för en vecka. Ni skall ha en allt för bra och solig vecka utan mej, för jag kommer att ha en allt för bra vecka bland palmerna :) 

RSS 2.0